Preskoči na glavni sadržaj

Feeling comfortable in your skin

I first wanted to call this post Spots, imperfections, acnes..., but then I realized that its point is feeling confident and comfortable in your body. Just think about how many times you have met a boy or a girl who thinks that imperfections on their face are stopping them in feeling comfortable in their own body?! That is the world we live in, the world we created.

Prvo sam mislila nazvati ovaj post Spots, imperfections, acnes..., ali onda sam shvatila da je njegova poanta zapravo osjećaj samopouzdanja i osjećaj ugode u vlastitom tijelu. Sjetite se samo koliko ste se puta susreli s djevojkom ili s mladićem koji misle da ih nepravilnosti na njihovom licu sprječavaju u osjećaju ugode u vlastitom tijelu?! Takav je današnji svijet, svijet koji smo mi stvorili. 

And so we get to makeup. I love it and I love that I feel comfortable wearing it and I have more confidence but makeup is something that is given too much attention and the reason why teenage girls and some older women (not all) think that it is inappropriate to leave their house without makeup, even if it is to do something trivial. I'm not saying that makeup is bad because if I thought like that I wouldn't have this blog. What I want to say is that sometimes we need to show our real self with all our imperfection to the world, remember nobody's perfect.

Tako dolazimo i do šminke. Volim ju i volim što se osjećam ugodno kad ju nosim i imam više samopouzdanja, ali šminka je nešto što se danas preuveličava i zbog čega tinejdžerice, a i neke starije žene (ne sve) smatraju da je neprikladno izaći bez šminke makar i na minutu. Ne želim reći da je šminka loša jer onda ne bi imala ovaj blog. Ono što želim reći je da se ponekad trebamo pokazati onakvi kakvi jesmo sa svim svojim nepravilnostima, zapamtite nitko nije savršen.

One of the first things I bought when I started doing my makeup was a concealer. Back then, there were just a few pimples on my face, but now it's different. Sometimes, when I'm talking to someone I think what that person sees and thinks about my face. Based on the way how I wrote it you probably think my face is horrible, but it's not and I needed time to realize that and time to go to school without covering what bothers me the most and what lowers my confidence. Pimples, no matter how ridiculous it sounds, are part of me and something that marks this period of my life. Everyone will find a way to solve that problem or to cover it, but with time they will disappear. I paid too much attention to what other people think and I needed time to change that. I live my life, it's not lived by someone else. You just need to think about your own happiness. :)

Jedna od prvih stvari koju sam kupila kada sam se počela šminkati bio je korektor. Tada je na mom licu bilo samo nekoliko prištića, ali sada se stanje promijenilo. Ponekad kada pričam s nekim razmišljam što ta osoba vidi i misli o mom licu. Na način na koji sam to napisala misliti ćete da je moje lice užasno, ali nije i trebalo mi je vremena da to shvatim i vremena da odem u školu bez imalo prekrivanja onoga što me najviše muči i što mi ruši samopouzdanje. Prištići, ma koliko god to smiješno zvučalo, su dio mene i nešto što trenutno obilježava ovo razdoblje moga života. Svatko od nas pronaći će način da riješi taj problem ili ga prekrije, ali s vremenom će oni nestati. Previše sam se opterećivala s onim što drugi misle i trebalo mi je vremena da to promijenim. Ja živim svoj život, a ne netko drugi. Samo treba početi misliti na vlastitu sreću. :)

We need to realize that we are unique and special and no one can take that from us. Confidence is built with practice. Do what makes you happy, don't let other people's opinions shape you as a person because we all have our own opinion. Don't let anything or anyone crush your confidence. And of course feel comfortable in your skin.

Trebamo shvatiti da smo jedinstveni i posebni i to nam nitko ne može oduzeti. Samopouzdanje se gradi vježbom. Činite ono što vas čini sretnima i nemojte dopustiti da vas tuđa mišljenja oblikuju jer svatko ima svoje. Nemojte dopustiti da vam bilo što ili bilo tko ruši samopouzdanje. I naravno osjećajte se ugodno u svojoj koži.

I felt some kind of a need to write this and I'm really glad that I shared my thoughts with you. :)

Osjećala sam neku potrebu da ovo napišem i jako mi je drago da sam svoje razmišljanje podijelila s vama. :)

Primjedbe

  1. Such a lovely post, thank you :) Definitely agree that we have to put our own happiness first sometimes by forgetting what people are thinking about you.
    Have a nice day.

    Dani from Cup of Loveliness

    OdgovoriIzbriši
  2. Točno si rekla, takav svijet smo mi stvorili. Svijet gdje vlada fasada i nametnute stvari...teško je u takvom svijetu ostati vjeran sebi, ali to se gradi godinama. Kad shvatimo da tuđa percpcija nas samih ne određuje ono što jesmo, odnosno ne definira nas, život će nam postati bolji. Jedino smo mi odgovorni za sebe i to je osoba s kojom moramo proživjeti život, 24/7. Zbog toga sa sobom treba izgraditi najbolji odnos :) Hvala ti na ovom tekstu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tim što si napisala i drago mi je da ti se svidio ovaj tekst :)

      Izbriši
  3. Mia, apsolutno se slažem s tvojim postom. Svi bismo trebali naučiti osjećati se ugodno u svojoj koži i prihvatiti se sa svim svojim osobinama, vrlinama i manama. <3

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Schwarzkopf Country colors - 49 cognac/hazelnut

Tata me šminka!

Essence - Play with my mint